Вбивчі Альпи: швейцарська поліція порахувала загиблих за три дні

Вбивчі Альпи: швейцарська поліція порахувала загиблих за три дні

Укрінформ
Троє альпіністів зі Швейцарії та Франції загинули від лавин та ще як мінімум семеро отримали поранення у швейцарських Альпах протягом трьох днів – вихідних та понеділка.

Про це повідомила місцева поліція, передає RFI.

"Останній інцидент стався в понеділок із групою у складі п'яти альпіністів у регіоні Вале, поблизу піку Хофатхорн на висоті 2844 метри, коли місцевого чоловіка знесло лавиною", - повідомили в поліції.

У іншому випадку група з трьох альпіністів постраждала від лавини в районі Вале в суботу після виходу на висоту 2700 метрів у районі Сент-Люкс. Рятувальникам вдалося швидко знайти двох людей з групи, які отримали незначні травми, і на вертольоті переправити їх до лікарні, але третя з альпіністів -29-річна швейцарка була серйозно поранена і померла в неділю.

Читайте також: Лавина у Тіролі відрізала від зовнішнього світу майже 150 людей

В третьому інциденті загинув 31-річний француз. Лавина накрила його в районі Гріссон, на сході Швейцарії, під час того, як він намагався піднятися на гору Глеттванг, що має висоту 2376 метрів.

Тіло альпініста було знайдено під трьохметровим шаром снігу в неділю, після декількох годин пошуків.

Поліція попереджає про небезпеку самостійного пересування необлаштованими трасами та вказує на небезпеку сходження лавин.

Фото: Welt der Wunder

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-