У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

Укрінформ
Саудівська Аравія випустила 23 особи, яких затримали, починаючи з листопада, через звинувачення в корупції після укладення угоди з урядом.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на газету Okaz. 

"Саудівська Аравія випустила 23 із 200 впливових осіб, затриманих починаючи з листопада через звинувачення в корупції після того, як вони досягли угод із урядом", - йдеться у повідомленні.

У доповіді не вказані імена тих, кого мають звільнити з членів королівської родини, бізнесменів та чиновників, затриманих унаслідок масштабної антикорупційної кампанії, яку очолив принц Мухаммед бен Салман. Також не називається і розмір їхніх внесків до бюджету.

Читайте також: Саудівська Аравія вимагає від принца 6 млрд доларів за скасування арешту

З початку листопада підозрюваних тримали в розкішному готелі “Ріц Карлтон” в Ер-Ріяді та запропонували передати майно та кошти в обмін на свободу.

За інформацією газети, найближчими днями буде звільнено більше затриманих. Також скоро розпочнеться судове провадження у справі осіб, які продовжують заперечувати звинувачення проти них.

Влада Саудівської Аравії розглядає такі домовленості не як шантаж, а як зобов’язання відшкодовувати нелегально здобуті гроші, незаконно отримані від світового виробника нафти протягом десятиліть.

Як пише агентство, саудівські чиновники не відповіли на прохання прокоментувати цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-