Канада оголосила персонами нон-грата венесуельских дипломатів

Канада оголосила персонами нон-грата венесуельских дипломатів

Укрінформ
Канада оголосила персонами нон-грата посла та повіреного у справах Венесуели в країні.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Послу Венесуели в Канаді, який і так був відкликаний у знак протесту проти запровадження Канадою санкцій проти залучених до корупції та серйозних порушень прав людини венесуельських посадовців, більше в Канаді не раді. Я також оголошую тимчасового повіреного у справах Венесуели персоною нон-грата», - сказала Фріланд.

Вона пояснила, що вживає цей крок у відповідь на рішення Венесуели вислати канадського повіреного Крейба Ковалика. «Цей крок – дуже характерний для режиму Мадуро, який послідовно підриває усі намагання відновити демократію та допомогти народу Венесуели», - зауважила глава МЗС Канади.

Фріланд наголосила, що канадці не споглядатимуть мовчки за «викраденням владою Венесуели у свого народу базових демократичних прав й прав людини, й позбавленням їх доступу до гуманітарної допомоги». «Ми продовжуватимемо разом із нашими регіональними партнерами схиляти антидемократичний режим Мадуро до відновлення прав венесуельців», - підсумувала вона.

Читайте також: Венесуела видворила дипломатів двох країн

Як повідомлялося, учора голова Національних конституційних зборів Венесуели Делса Родрігес оголосила про рішення вислати з країни посла Бразилії Руй Перейру і канадського повіреного Крейба Ковалика. Вона звинуватила Канаду у втручанні в справи між Венесуелою і Бразилією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-