Саудівська Аравія вимагає від принца 6 млрд доларів за скасування арешту

Саудівська Аравія вимагає від принца 6 млрд доларів за скасування арешту

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії вимагає від принца аль-Валіда бін Талала, якого затримали у справі про корупцію, не менше 6 мільярдів доларів.

Про це повідомляє 112 Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Зазначається, що аль-Валід бін Талал на даний момент відмовляється сплатити цю суму, вважаючи, що таким чином він визнає провину. Натомість він заявив, що готовий поступитися державі значною часткою у своїй компанії Kingdom Holding Co., але за умови, що продовжить її очолювати.

Нагадаємо, що за рішенням створеного в Саудівській Аравії Комітету боротьби з корупцією в країні затримано 11 принців, 4 міністри і десятки колишніх міністрів. Усім затриманим висунуто звинувачення в корупції та відмиванні грошових коштів. Генпрокуратура країни в понеділок оголосила, що ці арешти є лише першим етапом масштабної антикорупційної війни.

Читайте також: Нафта дорожчає після арештів у королівській сім'ї Саудівської Аравії

Серед затриманих, яких тримають у готелі класу "п'ять зірок", один з найбагатших людей Близького Сходу - мільярдер принц аль-Валід бін Талал, який обіймав раніше посаду міністра фінансів. Акції заснованої ним компанії Kingdom Holding Corp. за останні три сесії подешевшали на 21%, у вівторок падіння склало 10%.

У листопаді 2017 року більшість саудівських принців і мільярдерів, яких звинуватили в корупції, погодилися передати частину своїх коштів в обмін на волю.

Фото: Вестник Кавказа и Corbis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-