У Туреччині звільнено ще понад 2,7 тисячі держслужбовців

У Туреччині звільнено ще понад 2,7 тисячі держслужбовців

Укрінформ
Турецька влада повідомила про звільнення 2756 осіб з посад у державному секторі, приводом стали підозри у причетності до путчу.

Про це повідомляє DW.

У повідомленні в офіційній пресі в неділю, 24 грудня, вказано, що причиною цьому стали зв'язки службовців із "терористичними" організаціями".

Зазначається, що нова хвиля "кадрових чисток" у Туреччині викладена в двох урядових указах, за якими з армії звільняють 637 осіб, із жандармерії - 360 службовців, з університетів - 150 професорів та інших співробітників.

 Як правило, під "терористичною організацією" мається на увазі рух клірика-вигнанця Фетхуллаха Гюлена, якого чинна турецька влада вважає ідеологом невдалого путчу минулоріч.

Читайте також: Анкара вимагає видачі прихильників Гюлена від 22 країн

Відтоді у країні заарештовані десятки тисяч осіб, близько 150 тисяч людей - звільнені або ж тимчасово відсторонені від роботи. Паралельно в Туреччині змінили конституцію та значно посилили повноваження президента.

На Заході неодноразово висловлювали занепокоєння звуженням демократії в Туреччині та порушенням прав людини, що офіційна Анкара пояснює заходами для зміцнення національної безпеки. За даними ЗМІ, більше шестисот турецьких чільних чиновників шукають притулку в ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-