Трамп погрожує країнам ООН зменшити фінансування через Єрусалим

Трамп погрожує країнам ООН зменшити фінансування через Єрусалим

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у середу пригрозив зменшити фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію ООН, яка б засуджувала визнання Вашингтоном Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє DW.

"Вони беруть сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а тоді голосують проти нас. Що ж, ми стежимо за цими голосами. Хай голосують проти нас. Ми зекономимо чимало. Нам усе одно", - заявив Трамп перед журналістами у Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, Генасамблея ООН проведе 21 грудня надзвичайне засідання на прохання арабських і мусульманських держав через рішенням президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі в Twitter попередила, що Сполучені Штати "запам’ятають" тих, хто голосуватиме проти, оскільки рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, за її словами, було вибором американського народу.

Читайте також: США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима

Дональд Трамп оголосив 6 грудня, що США офіційно визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, і пообіцяв перевести посольство США з Тель-Авіва через декілька років. Цей крок Трампа викликав критику з боку палестинців, їхніх арабських союзників, а також країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-