Тіллерсон назвав

Тіллерсон назвав "безглуздим" запитання журналіста про відставку

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон вчергове спростував чутки про нібито заплановану на січень його відставку з посади керівника Державного департаменту.

Про це він заявив у понеділок у відповідь на пряме запитання одного з журналістів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це безглуздо. Це безглузде запитання", - відреагував Тіллерсон на прохання прокоментувати, "чи подав він уже відповідного листа про відставку, що має набути чинності в січні?"

Цей діалог відбувся під час церемонії підходу до преси глав зовнішньополітичних відомств США і Франції в Державному департаменті США, повідомили в прес-службі Держдепу.

Тіллерсон і Ле-Дріан зустрілись у понеділок для робочого ланчу, уточнили у відомстві.

Читайте також: Тіллерсон розповів про міжнародну частину нової стратегії нацбезпеки США

Нагадаємо, навколо нинішнього держсекретаря США останнім часом розгорнулася справжня епопея з масованими чутками про звільнення. Зокрема, ще на початку осені американські ЗМІ повідомили, що Тіллерсон після однієї з нарад негативно висловився про президента США, після чого постало питання про його звільнення з посади. У листопаді видання The New York Times, а також агентство Associated Press із посиланням на кілька джерел повідомили, що в Білому домі вже готують заміну Тіллерсону. У цьому зв'язку називалось прізвище нинішнього директора ЦРУ Майка Помпео, який міг би очолити Державний департамент.

Однак і сам Тіллерсон, і президент Трамп пізніше заперечили це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-