У Румунії поховали короля Міхая I

У Румунії поховали короля Міхая I

Фото
Укрінформ
Траурна церемонія поховання румунського короля Міхая I пройшла пізно ввечері в суботу, 16 грудня, в усипальниці румунських королів у місті Куртя-де-Арджеш.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Попрощатися з останнім монархом Східної Європи, королем Міхаєм I прийшли десятки тисяч громадян. Шану колишньому королю віддали керівники Румунії, інших держав, представники дипломатичного корпусу, Євросоюзу і НАТО, міжнародних організацій, представники королівських домів Європи.

Монарха провели в останню путь з усіма військовими почестями, на честь останнього румунського короля пролунав 21 артилерійський залп.

Читайте також: Румунські ЗМІ розповіли зворушливу історію кохання короля Міхая І
Похорон короля Румунії

Фото: realitatea.net

Міхай I царював в Румунії у 1927-1930 і у 1940-1947 роках. Під час свого другого царювання вивів Румунію з гітлерівської коаліції. У 1947 році після приходу до влади комуністів король був змушений емігрувати у Західну Європу, де він жив до падіння комуністичного режиму в 1989 році. Король повернувся до Румунії лише в 1992 році, де його зустріли з усіма почестями.

Як повідомляв Укрінформ, король Міхай I у віці 96 років помер 5 грудня в своїй приватній резиденції в Швейцарії. Король страждав тяжкою формою лейкемії.

Після його смерті головою Королівського дому стала старша донька Міхая, хранителька корони, принцеса Маргарета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-