Австралія ратифікувала міжнародну конвенцію проти катувань

Австралія ратифікувала міжнародну конвенцію проти катувань

Укрінформ
Уряд Австралії ратифікував факультативну міжнародну конвенцію проти катувань та іншого жорстокого, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження з людьми. 

Зокрема, Австралія погодилася посилити контроль над пунктами утримання іммігрантів, в’язницями, центрами ювенальної юстиції та психіатричними закладами, повідомляє news.com

"Ратифікація - це не кінець, а початок поточної дискусії щодо нагляду та моніторингу", - заявили міністр закордонних справ Джулі Бішоп та генеральний прокурор Австралії Джордж Брандіс, додавши, що вони працюватимуть із штатами та територіями для виконання своїх зобов'язань.

Австралія зобов’язалася підписати протокол у контексті обрання до Ради ООН з прав людини на період 2018-2020 років.

Австралійська комісія з прав людини привітала цей крок, висловивши надію, що тепер місця утримання під вартою не зможуть використовуватися для зловживань. Водночас правозахисники закликали уряд звернути увагу на табори утримання біженців на островах Манус і Науру.

Читайте також: Уряд Австралії не дозволив аборигенам створити парламент

"Метою цього договору є запобігання зловживанню через прозорість... Якщо наш уряд вирішить приховати місця найбільшого нещастя та страждання, то цілі договору не буде досягнуто", - заявили правозахисники.ー

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-