Ердоган спробує в ООН скасувати рішення Трампа щодо Єрусалима

Ердоган спробує в ООН скасувати рішення Трампа щодо Єрусалима

Укрінформ
Туреччина виступить в Організації Об'єднаних Націй з ініціативою щодо скасування рішення США про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган у відеозверненні до учасників мітингу на підтримку Палестини у провінції Конья, повідомляє агентство Anadolu.

За словами турецького лідера, ісламські країни створять нові фонди для надання допомоги палестинським сім'ям.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявляв, що Анкара не визнає рішення Вашингтона про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і пов'язані з ним кроки.

Читайте також: ІДІЛ погрожують США атаками через рішення Трампа про Єрусалим

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль та намір перенести американське посольство з Тель-Авіва в це місто.

Ліга арабських держав засудила рішення Вашингтона як таке, що "посилює напругу, розпалює гнів і загрожує занурити регіон у ще більше насильство і хаос". Резолюцію підтримали і деякі союзники США - ОАЕ, Саудівська Аравія і Йорданія.

Ізраїль анексував Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року, проте досі міжнародна спільнота не визнавала його частиною Ізраїлю. Всі іноземні посольства в Ізраїлі розміщені в Тель-Авіві.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим став столицею їх майбутньої Палестинської держави, створення якої передбачається політикою "двох держав для двох народів".

Відповідно до Ізраїльсько-палестинських мирних угод 1993 року, остаточний статус Єрусалима ще належить визначити на фінальних етапах мирних переговорів.

Місто Єрусалим має виняткове значення як для Ізраїлю, так і для палестинців. Саме там знаходяться місця, святі відразу для трьох монотеїстичних релігій - ісламу, християнства та іудаїзму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-