НАТО занепокоєне порушенням Росією договору про ліквідацію ракет

НАТО занепокоєне порушенням Росією договору про ліквідацію ракет

Укрінформ
Союзники по Альянсу висловлюють серйозне занепокоєння щодо недотриманням Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про це йдеться в оприлюдненій у п'ятницю заяві Організації Північноатлантичного договору, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Союзники виявили російську ракетну систему, що викликало серйозні занепокоєння. НАТО закликає Росію послідовно і прозоро зняти ці занепокоєння та активно долучитися до технічного діалогу зі Сполученими Штатами», - наголосили в Альянсі у зв'язку із наявною інформацією про порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

У свою чергу, в НАТО відзначили, що США повною мірою дотримуються зобов’язань у рамках РСМД.

«Альянс є єдиним у своїй високій оцінці  домовленостей з контролю над озброєннями, як вагомої складової стратегічної стабільності та колективної безпеки», - запевнили в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США ввели санкції проти Росії за порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Читайте також: США представили докази порушення Іраном двох резолюцій РБ ООН

Договір було підписано між США і СРСР у 1987 році. Сторони зобов’язалися не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні і крилаті ракети наземного базування середньої (1000-5000 км) та малої (500-1000 км) дальності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-