Румунія прощається з королем Міхаєм I

Румунія прощається з королем Міхаєм I

Укрінформ
Труну з тілом короля Румунії Міхая I був доставлений в середу, 13 грудня, з Швейцарії в Бухарестський міжнародний аеропорт Отопень, звідки він був перевезений в замок Пелеш - літню резиденцію королівської родини у місті Синаї.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Шану колишньому королю віддали керівники Румунії, інших держав, представники дипломатичного корпусу, Євросоюзу і НАТО, міжнародних організацій.

Потім труну з тілом колишнього монарха було доставлено до Тронного залу Королівського палацу в Бухаресті, де впродовж наступних днів (до 15 грудня) з Міхаєм зможуть попрощатися всі бажаючі.

У суботу, 16 грудня, відбудеться релігійна і військова церемонія на Площі Королівського палацу, потім відспівування покійного в Патріаршому соборі. Жалобний кортеж відправиться в місто Куртя-де-Арджеш, де Міхай буде похований в усипальниці румунських королів.

Читайте також: Румунські ЗМІ розповіли зворушливу історію кохання короля Міхая І

Уряд Румунії оголосив 14, 15 і 16 грудня днями національної жалоби в пам'ять про короля Міхая. У ці дні будуть приспущені національні прапори, а телеканали, радіостанції і культурні установи внесуть в свої програми необхідні зміни.

Як повідомляв Укрінформ, король Міхай I помер у віці 96 років 5 грудня в своїй приватній резиденції в Швейцарії. Король страждав важкою формою лейкемії.

Після його смерті головою Королівського дому стала старша дочка Міхая, охоронець корони, принцеса Маргарета.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-