Перша в світі: Австралія заборонила виїзд із країни засудженим за педофілію

Перша в світі: Австралія заборонила виїзд із країни засудженим за педофілію

Укрінформ
В Австралії набув чинності закон, за яким особам, звинувачуваним у педофілії, буде заборонено віїжджати з країни.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії. 

«Відсьогодні злочином вважатиметься залишення меж Австралії без дозволу правоохоронних органів особами, які понесли покарання за найбільш серйозні форми насильства стосовно дітей. Їх закордонні паспорти будуть скасовані за запитом державних чи територіальних органів», - йдеться у повідомленні.

Австралійський уряд сподівається, що згадані заходи сприятимуть зменшенню рівня сексуального насильства та секс-туризму з боку австралійців у країнах, що розвиваються. Крім того, вони виведуть Австралію у лави передових країн, які стоять на захисті дітей та їх  використання у дитячому сексуальному туризмі.

«Занадто довго ці злочинці подорожували до країн, де слабкіші закони давали їм можливість вчиняти брудні злочини», - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

За її словами, під заборону на використання закордонного паспорта в Австралії потраплять близько 20 тисяч осіб. Майже 800 злочинців, звинувачених у педофілії, залишили Австралію минулого року. При чому 40 відсотків осіб, які зараз перебувають у реєстрі злочинців, що вчинили правопорушення стосовно дітей, виїхали за кордон з порушенням законної вимоги повідомляти владу щодо своїх планів залишити країну.

Читайте також: Австралія остаточно схвалила одностатеві шлюби

Міністр закордонних справ Джулі Бішоп, яка разом з міністром юстиції Майклом Кінаном представила сьогодні згадані зміни до законодавства, наголосила, що наразі уряд працює над посиленням покарання та встановлення жорсткіших термінів ув'язнення для таких злочинців.

Ініціатива щодо скасування закордонних паспортів педофілам стала першою у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-