Газовий хаб в Австрії після аварії перерозподілив транзитні потоки

Газовий хаб в Австрії після аварії перерозподілив транзитні потоки

Укрінформ
Поки слідчі з'ясовують причину потужного вибуху на газоперекачувальній станції в австрійському Баумгартені-на-Марху, оператори змогли перерозподілити потоки з мінімальними втратами.

Про це повідомляє оператор станції, компанія Gas Connect Austria.

"З минулої ночі ми знову в змозі поставляти газ з компресорної станції Баумгартен, як це було і до інциденту. Це означає, що всі транзитні системи функціональні і працюють по всіх напрямках. Внутрішні поставки також у безпеці", - йдеться у повідомленні.

Постраждалу ділянку газопроводу, що проходить під землею, вдалося ізолювати. Проте, як повідомляють місцеві ЗМІ, транзит газу територією Австрії на південь і південний схід буде обмежений до особливого розпорядження.

Державне управління кримінальних розслідувань, експерти на місцях продовжують розслідувати причину аварії. Основною версією є технічна несправність.

Читайте також: Транзит газу Україною зменшився на 23% через вибух в Австрії

Як повідомляв Укрінформ, вибух на газорозподільній станції нафтогазової компанії OMV стався у вівторок о 08:45. Загинула одна людина, 21 отримала поранення, одна з них - важкі. Станція належить найбільшому в Австрії імпортеру природного газу, який закуповує сировину в Росії, Норвегії та інших країнах. Станція є найбільшою не лише в республіці, а й в усій Європі.

У результаті вибуху на австрійській газорозподільній станції Баумгартен транзит газу територією України зменшився на 23%.

Фото:  APA/ROBERT JAEGER

Фото на першій сторінці: Heinz-Peter Bader / Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-