У Німеччині сьогодні стартують переговори про створення уряду

У Німеччині сьогодні стартують переговори про створення уряду

Укрінформ
Лідери Християнсько-демократичного союзу, Християнсько-соціального союзу і Соціал-демократичної партії Німеччини зберуться ввечері в середу в Берліні на перший раунд переговорів про створення уряду Великої коаліції.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН. 

Напередодні СДПН запропонувала християнському блоку нову "проміжну" форму співпраці при формуванні уряду - "коаліцію кооперації", яку тут же охрестили "КоКо".

Пропозиція полягає в тому, що частина рішень прийматиметься на рівні уряду, а ті, з якими соціал-демократи не згодні, виноситиметься на розгляд Бундестагу. Питання, щодо яких позиції партій серйозно відрізняються, мають бути прописані заздалегідь у коаліційній угоді. Мета - дати виборцям зрозуміти, яку позицію займає кожна з партій з кожного конкретного питання.

Читайте також: Санкції проти РФ: український дипломат сказав, яку роль відіграє Меркель

У лавах ХДС/ХСС подібна ініціатива позитивного відгуку поки що не знайшла. Правлячий блок вважає подібну конфігурацію нестабільною.

У 2013 році, коли було сформовано уряд Великої коаліції, договір був складений на 185 сторінках.

Ангела Меркель, Хорст Зеєхофер і Мартін Шульц змушені вести переговори після того, як провалилися переговори про формування уряду між ХДС/ХСС, Вільною демократичною партією і Зеленими. До цього їх спонукає федеральний президент.

Якщо політики не зможуть домовитися і цього разу, то Меркель або доведеться погодитися з необхідністю формування уряду меншості, або будуть призначені нові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-