Держдеп прокоментував заяви Росії про перемогу над ІДІЛ у Сирії

Держдеп прокоментував заяви Росії про перемогу над ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що місія США в Сирії далека до завершення, втім заяви Росії про перемогу над ІДІЛ – це абсолютно їхнє право продовжувати чи припиняти свою військову місію в цій країні.

З такою заявою виступила в вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія висловила переконання, що їхня робота в Сирії має бути завершена. Наша ж місія в Сирії не завершена", - зауважила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати і вся Міжнародна коаліція продовжують переслідувати залишки ІДІЛ. Крім того, ситуація у звільнених країнах повинна бути стабілізована, що означає наведення порядку, проведення заходів розмінування тощо.

Читайте також: США пояснили, чому залишаться в Сирії після розгрому ІДІЛ

"Якщо Росія обрала для себе вийти з цього, звичайно, це її вибір. Але ми продовжимо працювати разом з нашими партнерами у спробах стабілізувати ситуацію в країні", - зауважила Науерт.

За її словами, у Сирії "залишається ще багато роботи". Науерт також зазначила, що американська сторона не вважає виконаною місію і в Іраку - попри заяву місцевого уряду про перемогу над ІДІЛ.

Як пояснила речниця Держдепартаменту США, там досі діють окремі терористи, які створюють небезпеку терористичної активності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-