Саміт One World: Шварценеггер приїхав до мера Парижа на велосипеді

Саміт One World: Шварценеггер приїхав до мера Парижа на велосипеді

Відео
Укрінформ
Зірка світового кіно, колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер приїхав на зустріч з мером Парижа Енн Едальго, що відбувалася в рамках заходів кліматичного саміту "One World", який сьогодні розпочав свою роботу в Парижі, на велосипеді.

Таким чином Шварценегер хотів продемонструвати свої прихильність до використання екологічного транспорту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо право контролювати повітря, яким дихаємо", - сказав екс-губернатор Каліфорнії, вказуючи, що це "помилка" - чекати міжнародних угод або рішень "федерального уряду" про те, щоб робити щось для навколишнього середовища, тоді як кожен може принаймні пересісти на велосипед.

Під час зустрічі йшлося про способи скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу у великих містах, зокрема про те, що навіть незначні, за обсягами скорочення у масштабах великих міст, викиди, могли б уберегти від передчасної смерті десятки тисяч жителів.

Загалом попри те, що через вихід США з Паризької угоди по клімату, президента країни на саміт не запрошували, американська сторона представлена дипломатами з посольства в Парижі та багатьма американськими знаменитостями, зокрема колишнім держсекретарем США Джоном Керрі, кінозіркою Леонардо ДіКапріо, нинішнім губернатором Каліфорнії Джеррі Брауном, засновником Майкрософт Біллом Гейтсом, засновником Virgin Group Річардом Бренсоном, колишнім мером Нью-Йорка Майклом Блумбергом та іншими.

Читайте також: У Парижі збирається кліматичний саміт, на який не запросили Трампа

Як відомо, Трамп не отримав запрошення, оскільки у червні поточного року оголосив про вихід США з Паризької угоди по клімату. Президент Макрон напередодні саміту назвав такий вчинок "надзвичайно агресивним" та висловив надію, що американський президент змінить думку, і США повернуться і виконуватимуть взяті на себе зобов’язання.

Програма саміту передбачає проведення панелей, дискусій та зустрічей, виступи учасників. Заходи за участю світових лідерів – учасників Паризької кліматичної угоди відбудуться завтра. Українську делегацію очолить міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-