Одна із земель Німеччини

Одна із земель Німеччини "пускає" до себе Nord Stream 2

Укрінформ
Північна німецька земля Макленбург-Передня Померанія дала згоду на будівництво ділянки газопроводу Nord Stream 2 по дну Балтійського моря.

Про це повідомляє радіо NDR.

"Гірниче управління Штральзунда дало частковий дозвіл на будівництво траси у Балтійському морі на ділянці континентального шельфу Німеччини", - йдеться у повідомленні.

При цьому для остаточного дозволу на будівництво з боку Німеччини потрібна згода Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії, а також ще чотирьох федеральних земель, по території яких має пройти газопровід.

Проти рішення Макленбурга-Передньої Померанії вже висловив свої заперечення екологічний фонд WWF. За словами глави Балтійського відділення WWF Йохена Лампа, в ЄС не було проведено серйозної оцінки попиту на природний газ.

Читайте також: Расмуссен про Nord Stream 2: Закликаю європейських політиків - зупиніть проект

Як відомо, проти проекту активно виступають Україна, Польща і країни Балтії. Є свої заперечення і у Данії. Триває обговорення також в Єврокомісії. Основним лобістом газопроводу виступає Німеччина, стверджуючи, що цей проект суто економічний, а не політичний; але і в самій країні лунає безліч голосів проти такого підходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-