Мадуро відсторонив опозицію від президентських виборів

Мадуро відсторонив опозицію від президентських виборів

Укрінформ
Головні опозиційні сили Венесуели не братимуть участі в президентських виборах наступного року. 

Про це заявив президент країни Ніколас Мадуро на прес-конференції в неділю, повідомляє DW із посиланням на AFP 

Своє рішення Мадуро обгрунтував тим, що в опозиції відмовилися брати участь у муніципальних виборах і закликали до їхнього бойкоту.

"Будь-яка партія, яка сьогодні не брала участі у виборах і закликала їх бойкотувати, не може в подальшому брати участь (у президентських виборах - Ред.)", - підкреслив президент Венесуели. Муніципальні вибори стали, за словами Мадуро, "критерієм" Національних установчих зборів. Відсторонення стосується, серед інших, найважливіших партій опозиції - "Народної волі" Леопольдо Лопеса і "Блоку демократичної єдності" Енріке Капрілеса.

Пізніше під час мітингу за підсумками голосування Мадуро заявив про перемогу правлячої Єдиної соціалістичної партії Венесуели на муніципальних виборах. "Ми виграли більше ніж у 300 з 335 муніципалітетів", - заявив він.

Читайте також: Вибірковий дефолт: Венесуела не знайшла $237 мільйонів на кредити

У Венесуелі протягом останніх кількох місяців триває протистояння правлячої соціалістичної і опозиційних правоцентристських партій. У липні нинішнього року було скликано Національні установчі збори, які повинні займатися конституційними реформами. Збори представлено в основному прихильниками Мадуро і не визнано опозицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-