У США повідомили про першу жертву лісових пожеж у Каліфорнії

У США повідомили про першу жертву лісових пожеж у Каліфорнії

Укрінформ
Організована в американському штаті Каліфорнія масштабна евакуація через лісові пожежі зберегла життя сотень тисяч мешканців, тим не менше, місцева влада повідомила про перший летальний випадок, пов'язаний зі стихією.

Про це повідомив у суботу центральний американський телеканал CNN

"Жінка, тіло якої було знайдено на місці катастрофи на маршруті евакуації в Південній Каліфорнії, стало першим підтвердженням летального випадку в серії масштабних лісових пожеж, які можуть посилитися цими вихідними", - зазначається в повідомленні.

Як уточнюється, 70-річна жінка загинула в окрузі Вентура, одному з найбільш постраждалих від шести руйнівних пожеж, що стрімко поширюються на півдні Каліфорнії. Причиною смерті стала травма, отримана в автокатастрофі, а також отруєння димом та опіки.

Читайте також: Пожежі у Каліфорнії: Евакуйовано вже понад 200 тис. жителів

Як повідомляв Укрінформ, серія пожеж в Каліфорнії спричинила евакуацію понад 200 тис. людей, вогонь знищив 57 тис. гектарів, у тому числі житлових поселень. До гасіння залучено 8,7 тис. пожежників. Водночас синоптики прогнозують посилення вітру до 100 км на годину, що значно ускладнить боротьбу зі стихією. 

Білий дім напередодні ухвалив рішення надати Каліфорнії пряму федеральну допомогу для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в цьому штаті.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-