У Парижі сотні тисяч вийшли попрощатися з рок-зіркою

У Парижі сотні тисяч вийшли попрощатися з рок-зіркою

Фото, відео
Укрінформ
Сотні тисяч французів приїхали до Парижа для участі у церемонії прощання з відомим співаком, рок-зіркою Джонні Холлідеєм, який був кумиром для кількох поколінь французів.

Жалобну процесію, яка тривала близько чотирьох годин, очолив президент Франції Емануель Макрон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам ніколи не забути ні ім'я, ні голос Джонні Холлідея. Сьогодні вся наша країна перебуває в глибокій жалобі за ним", - сказав Макрон. Він також назвав творчість Холлідея "невід’ємною частиною" та "долею" Франції.

У Парижі попрощалися з рок-зіркою Джонні Холлідеєм / Фото: AFP

У МВС Франції повідомили, що процесія нараховує "сотні тисяч" людей. Порядок в центрі Парижа забезпечують півтори тисячі поліцейських.

Жалобна процесія розтягнулася на кілометри та пройшла Єлисейськими полями: від Тріумфальної арки до площі Згоди, потім до церкви Мадлен, де відбулася релігійна служба та прощання з Холлідеєм, в якій взяли участь дружина Джонні Холлідея з дітьми, його рідні, президент Макрон з дружиною, колишні президенти Франсуа Олланд та Ніколя Саркозі з дружинами. 

Багатотисячний натовп учасників прощання спостерігав за панахидою з гігантського екрана, оскільки церква не могла вмістити таку кількість людей. В паузах під час служби музиканти – колеги Холлідея виконували хіти співака. 

Шанувальники Холлідея почали збиратися на Єлисейських полях та біля церкви Мадлен з ночі й раннього ранку, щоб зайняти місце ближче до проїзду кортежу. 

Похоронна процесія такого масштабу відбувалася востаннє у французькій столиці в 1885 році, коли по Єлисейських полях несли труну з тілом Віктора Гюго. Також її порівнюють з днем, коли до Парижа з острова Святої Єлени в 1840 році було доставлено прах Наполеона, тоді віддати данину своєму імператорові на вулиці вийшли близько 800 тисяч людей.

Увечері в п'ятницю на Ейфелевій вежі в пам'ять про співака підсвічувалося "Дякуємо, Джонні".

Читайте також: Зірка французького року Холлідей помер на 75-му році життя

Як повідомлялося, знаменитий французької рок-музикант Джонні Холлідей помер 6 грудня у віці 74 років. Справжнє ім'я співака - Жан-Філіп Смет. Він народився у Парижі 15 червня 1943 року. Французькі ЗМІ називають Холлідея "останнім ідолом Франції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-