У Раді Європи розповіли про нові виклики для демократій

У Раді Європи розповіли про нові виклики для демократій

Укрінформ
Державам - членам Ради Європи важливо відновити свою прихильність до організації, основних її стандартів, оскільки вимушені реагувати на нові виклики, що стоять сьогодні перед демократіями.

Про це заявила голова Комітету з правових питань та прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи Олена Сотник.

"Багато держав - членів Ради Європи сьогодні стикаються з новими викликами, які потребують інноваційних заходів", - зазначила Сотник.

За її словами, тероризм, ксенофобія і нетерпимість, популізм, заклики до самодержавства, підрив демократичного процесу та корупція - це старі проблеми, що останніми роками проявилися новими способами, які доволі важко вирішувати.

«Але права людини, поряд з демократією та верховенством права, не є частиною проблеми: вони є частиною рішення, дійсно вони є фундаментальними для цього", - вказала Сотник.

Читайте також: Успішна Україна стане запорукою розвитку усієї Європи - Гройсман

Вона також наголосила на тому, що сьогодні європейці мають безпрецедентне історичне благополуччя, яке захищене Європейською конвенцією з прав людини - «найефективнішим механізмом захисту прав людини, який коли-небудь розроблений», «основним інструментом європейського правопорядку та регіональної політичної співпраці», «оплотом проти регресу до більш варварських часів».

Як відомо, 10 грудня відзначається міжнародне свято - День прав людини. В 1948 році Генеральною асамблеєю ООН було ухвалено Загальну декларацію прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-