2017 рік запам’ятається корупційними скандалами - GRECO

2017 рік запам’ятається корупційними скандалами - GRECO

Укрінформ
2017 рік став похмурим роком на "фронті" боротьби з корупцією, оскільки звинувачення в корупції супроводжували найважливіші події у світі та супроводжувалися протиправними діями щодо суддів та журналістів.

Про це напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією, який відзначають 9 грудня, заявив голова Групи держав проти корупції (GRECO) Марин Мрчела, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2017 рік став "похмурим" роком на антикорупційному фронті. Було оприлюднено багато звинувачень про корупцію в державних та приватних організаціях, які підривали довіру людей до них. Суддів звільняли або ув'язнювали, і багато судових переслідувань були підірвані лише тому, що судді виконували свою незалежну та неупереджену роботу; виборчі кампанії були забруднені звинуваченнями у корупції, а журналістів примушували мовчати, ув'язнювали чи вбивали", - заявив Мрчела.

Читайте також: GRECO схвалила звіт України про антикорупційні реформи

Він підкреслив важливу роботу журналістів у викритті корупції та наголосив на тому, що вбивство мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції має бути ефективно розслідуване.

"Її вбивство потрібно ефективно розслідувати, а виконавці мають бути притягнуті до відповідальності. Її роботу та інших журналістів-розслідувачів потрібно підтримувати та заохочувати, оскільки прозорість є ключем до відповідальності", - сказав Мрчела.

На його переконання, щоб уникнути корупції в сучасних суспільствах, дуже важливо, щоб існували "міцні законодавчі та незалежні інституції", а також  критично важливими є "люди, які керуються принципами добра і честі, стають до боротьби, демонструють лідерські позиції, ведуть за собою, стаючи прикладом чесності, справедливості та честі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-