У Німеччині розпочався процес у справі про тисняву на фестивалі, де загинула 21 особа

У Німеччині розпочався процес у справі про тисняву на фестивалі, де загинула 21 особа

Укрінформ
Земельний суд у німецькому Дуйсбурзі приступив до розгляду кримінальної справи, порушеної за фактом трагедії на фестивалі техномузики Loveparade, що сталася у липні 2010 року.

Про це повідомляє DW.

"Фігурантам процесу ставлять за провину здійснення помилок при плануванні Loveparade у 2010 році, внаслідок яких розпочалася масова тиснява на підході до території фестивалю", - йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, позов поданий проти чотирьох співробітників фірми Lopavent - організатора фестивалю, і шести співробітників міської адміністрації.

Позивачами на процесі виступають 65 постраждалих і родичів жертв.

У зв'язку з великою кількістю учасників процесу та його резонансом слухання проходять у Дюссельдорфі - столиці федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія. Зал засідань на території виставкового центру Messe Dusseldorf вміщує близько 500 осіб.

Читайте також: У Німеччині дозволили продавати "шибениці для Меркель"

Заздалегідь призначено 111 днів слухань до кінця 2018 року.

Як повідомлялося, 24 липня 2010 року через прорахунки організаторів виникла масова паніка і тиснява у тунелі, який знаходився на шляху до місця проведення Loveparade у Дуйсбурзі. Внаслідок 21 особа загинула, ще понад 600 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-