Під Радою  - дві сотні прихильників Саакашвілі та півсотні силовиків

Під Радою - дві сотні прихильників Саакашвілі та півсотні силовиків

Укрінформ
Уранці 8 грудня в наметовому містечку біля будівлі парламенту та в Маріїнському парку залишається близько двохсот мітингувальників. Ситуація в урядовому кварталі спокійна та контрольована.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Посеред частини вулиці Грушевського, зайнятої активістами, облаштована барикада із автомобільних шин і каміння.

На площі Конституції встановлені металеві діжки для обігріву вночі.

Правопорядок біля будівлі Ради забезпечують близько півсотні правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на вулиці Костьольній у Києві, після чого затримали політика.

Прибічники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із ним. Вони розбили вікна в авто, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, де його прибічники встановили наметове містечко.

Вранці у середу, 6 грудня, правоохоронці оточили табір, намагаючись знайти Саакашвілі, аби вручити підозру і виклик на допит. Сталися сутички між прибічниками Саакашвілі та силовиками.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, Саакашвілі з групою людей захопив приміщення комітету ВР на території готелю «Київ».

За даними СБУ, Саакашвілі було затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Читайте також: Соратника Саакашвілі заарештували без права на заставу

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Водночас, прийшовши на мітинг під Раду, Саакашвілі заявив, що вимагає відставки Генерального прокурора Юрія Луценка, голови Служби безпеки України Василя Грицака та імпічменту Президента України Петра Порошенка, а також повідомив про намір залишатись у наметовому містечку на невизначений час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-