Моніторинг Донбасу 24/7,

Моніторинг Донбасу 24/7, "придністровський" прорив: Курц - про підсумки роботи в ОБСЄ

Укрінформ
ОБСЄ є організацією, рішення якої ухвалюються на основі консенсусу, тому й виконуватися мають одностайно.

Про це заявив чинний голова Організації Себастьян Курц в четвер у Відні на засіданні Ради міністрів ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В організації, куди входять 57 країн, не всі завжди можуть бути задоволені. Але нагадаю, що наша співпраця базується на правилах, які ми прийняли. Тому важливо, щоб ми дотримувалися цих правил. Ми можемо вирішувати проблеми тільки консенсусом. Та щоб знайти цей консенсус потрібна довіра, діалог і готовність до компромісу", - нагадав Курц колегам.

Діючий голова ОБСЄ констатував, що криза довіри між державами-учасниками триває, і закликав протистояти цій тенденції.

Підбиваючи підсумки австрійського головування в Організації, Курц виділив як досягнення здійснення цілодобового моніторингу патрулями Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з використанням новітніх технологій уздовж лінії зіткнення, конкретний прогрес у переговорах у форматі "5+2" з придністровського врегулювання, а також у Грузії, вирішення екологічних проблем.

Читайте також: Чийгоз закликає ОБСЄ зупинити російський терор в окупованому Криму

Австрійський політик звернув увагу на доповідь свого Спеціального представника професора Пітера Неймана, в якому перераховані рекомендації щодо боротьби із загрозою екстремізму, радикалізації і тероризму. Курц повідомив, що для посилення ролі ОБСЄ у цій сфері у довгостроковій перспективі Австрія внесе додаткові 250 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-