Статус Єрусалима: Ердоган скликає екстрений саміт мусульманських країн

Статус Єрусалима: Ердоган скликає екстрений саміт мусульманських країн

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган як діючий голова Організації ісламського співробітництва (ОІС) закликав до скликання екстреного засідання лідерів країн ОІС для координації дій мусульманських держав на тлі подій, що мають важливе значення для статусу Єрусалима.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на прес-секретаря президента Туреччини Ібрагіма Калина.

"У середу, 13 грудня, в Стамбулі відбудеться позачерговий саміт лідерів ОІС", - пояснив Калин.

За його словами, крім історичних, релігійних і правових аспектів, особливу увагу необхідно приділити зусиллям із запобігання зміни статусу Єрусалиму і спроб позиціонувати це місто як власність Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп офіційно оголосить про визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю в середу, 6 грудня, проте переміщення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва відбудеться дещо пізніше.

Читайте також: Трамп завтра офіційно визнає Єрусалим столицею Ізраїлю - Білий дім

Глава Білого дому має намір зробити офіційну заяву з цього приводу незважаючи на критику численних союзників США, у тому числі в Європі, а також з боку Саудівської Аравії і Йорданії. Втім, незважаючи на застереження з боку міжнародного співтовариства про те, що це рішення може підірвати процес мирних переговорів і загострити ситуацію на Близькому Сході, у Вашингтоні налаштовані рішуче.

Як повідомляє АР, Папа Римський Франциск виступив за збереження "статуса-кво" Єрусалиму.

"Я не можу приховати глибоке занепокоєння у зв'язку із ситуацією, що склалася в останні дні. Водночас я настійно закликаю всіх поважати статус-кво міста відповідно до резолюцій ООН", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-