Російська справа: США витратили на офіс спецпрокурора понад $3,2 мільйона

Російська справа: США витратили на офіс спецпрокурора понад $3,2 мільйона

Звіт
Укрінформ
Офіс спеціального прокурора США з розслідування "російської справи" витратив за чотири з половиною місяці понад 3,2 млн доларів, причому, внутрішня перевірка в рамках американського Мін'юсту не знайшла порушень у фінансовій звітності.

Про це йдеться у звіті Міністерства юстиції США, оприлюдненому у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Управління менеджменту, Управління внутрішнього огляду, а також Офіс оцінки діяльності (Міністерства фінансів США – ред.) провели перевірку діяльності Офісу спеціального прокурора щодо виконання бюджету та зобов'язань у період з 17 травня по 30 вересня 2017 року. Перевірка не виявила жодних істотних недоліків чи суттєвих порушень у процесі створення чи діяльності Офісу спеціального прокурора", - підкреслюється в документі.

При цьому, в наведеній таблиці зазначається, що за цей період на діяльність Офісу спецпрокурора було витрачено з бюджетних коштів 3 млн 213 тис. 695 доларів США. Найбільша частина з цієї суми (1,709 млн доларів) пішла на грошове забезпечення та виплати персоналу установи. Крім того, покривалися транспортні витрати для персоналу та речей, оренда приміщень, оплата послуг за контрактами, матеріально-технічне забезпечення. Чимала сума – 0,7 млн доларів була виділена на придбання обладнання, йдеться у звіті.

Читайте також: Трамп назвав репутацію ФБР найгіршою за всю історію

Як повідомляв Укрінформ, посада cпеціального прокурора США в рамках розслідування російського втручання у президентські вибори в країні була введена Міністерством юстиції 17 травня 2017 року. На неї був призначений колишній директор ФБР Роберт Мюллер, який сформував Офіс спеціального прокурора США.

Крім спецпрокурора паралельні розслідування по Росії проводять кілька комітетів Сенату і Палати представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-