В Австралії хочуть заборонити іноземцям фінансувати політичні партії

В Австралії хочуть заборонити іноземцям фінансувати політичні партії

Укрінформ
Уряд прем’єр-міністра Малкольма Тернбулла вніс на розгляд парламенту свої пропозиції щодо заборони іноземних інвестицій у політичне життя Австралії та обмеження впливу іноземних агентів на політичну ситуацію у країні.

Про не повідомляє NEWS.

“Іноземні держави роблять все більш безпрецедентні та витончені спроби впливати на політичний процес як в межах країни, так і поза нею”, - заявив прем'єр-міністр під час виступу у парламенті.

За його словами, відповідний пакет змін до законодавства зумовлений занепокоєнням розвідувальної спільноти через зростання впливу китайських урядових агенцій в Австралії. Разом з тим прем'єр зазначив, що законодавчі новели не зосереджені лише на одній країні, посилаючись на інформацію про намагання Росії втрутитися у вибори у Сполучених Штатах.

Читайте також: В Австралії створять нову спецслужбу

Відповідно до нового законодавства, той, хто намагатиметься приховано впливати на політичне життя в Австралії від імені іноземного уряду, зазнаватиме кримінального переслідування.

Зміни, ініційовані урядом, передбачають формування реєстру прозорості агентів іноземного впливу, заборону іноземних пожертвувань австралійським політичним силам, а також вводять нове поняття “злочин незаконного іноземного впливу” та оновлюють зміст визначення зради та шпіонажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-