Спецпрокурор просить суд не відпускати Манафорта під заставу

Спецпрокурор просить суд не відпускати Манафорта під заставу

Укрінформ
Колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт в порушення судового рішення працював над публікацією статті про свою роботу в Україні, що могло трактуватися як публічне обговорення справи проти нього.

Через це спецпрокурор США Роберт Мююлер звернувся до суду з проханням відхилити запит Манафорта про звільнення його під заставу, повідомив Reuters.

"Спеціальний прокурор, який розслідує втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року, у понеділок звинуватив колишнього менеджера президентської кампанії Дональда Трампа, Пола Манафорта, у тому, що він працював з російським колегою над публікацією авторської статті про свою політичну роботу в Україні", - зазначається в матеріалі.

У цьому зв'язку уточнюється, що Манафорт продовжував працювати над публікацією щонайменше до 30 листопада. "Якби ця публікація вийшла у світ, за твердженнями прокурорів, це порушило би постанову суду від 8 листопада про заборону публічно обговорювати справу", - пояснюється в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що "російський колега" екс-радника Трампа, ім'я якого не називається, пов'язаний з російськими спецслужбами та займається формуванням громадської думки про роботу Манафорта для української політичної партії. Зрештою, публікація не відбулася, оскільки прокурори попередили адвокатів Манафорта.

Читайте також: У Сенаті США побачили перешкоджання правосуддю з боку кабінету Трампа

"Через такі дії Манафорта, прокурори заявили, що суддя повинен відхилити його прохання про зміну умов його застави", - підкреслюється в матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня адвокати колишнього помічника Трампа і суд досягли угоди про звільнення екс-помічника Трампа з-під домашнього арешту під заставу $11,7 млн у вигляді чотирьох об'єктів приватної власності.

Раніше Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу були офіційно висунуті звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях в якості незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненаданні звітів про закордонні банківські рахунки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-