Трамп скоротив заповідники в Юті задля видобутку копалин

Трамп скоротив заповідники в Юті задля видобутку копалин

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп суттєво скоротив територію національних заповідників Bears Ears та Grand Staircase-Escalante у штаті Юта, які були визначені як пам'ятки указом 9558 президента Обами для запобігання їх руйнації шляхом промислового видобутку корисних копалин.

Відповідні розпорядження глава Білого дому підписав у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я, Дональд Трамп, президент США, дорученими мені повноваженнями, згідно з розділом 320301 параграфу 54 Кодексу законів Сполучених Штатів Америки, цим проголошую, що кордони національного заповідника Bears Ears змінюються і зводяться до тих земель та прав на земельні ділянки, що належать або контролюються федеральним урядом, в межах, зазначених на супровідній карті, яка додається і є частиною цієї прокламації", - підкреслюється в підписаному президентом документі.

У іншому подібному розпорядженні вказується, що відповідного скорочення зазнала територія національного заповідника Grand Staircase-Escalante.

Читайте також: Верховний суд США ухвалив міграційний указ Трампа

"Деякі з об'єктів, указаних у Прокламації 9558 (підписаній Обамою – ред.), не є унікальними для того, щоб бути пам'яткою, і деякі з конкретних випадків не мають значної наукової або історичної цінності", - виправдав своє рішення глава Білого дому. Крім того, він зазначив, що багато об'єктів, про які йдеться в Прокламації 9558, "не зазнавали загрози пошкоджень чи руйнувань" перед тим, як було прийнято рішення про резервацію земель попереднім президентом.

Видані Трампом розпорядження тепер дозволять видобуток на цих територіях корисних копалин у промислових масштабах. Глава Білого дому підписав документи, перебуваючи в понеділок у Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США.

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-