Юрист Трампа пояснив його скандальні висловлювання

Юрист Трампа пояснив його скандальні висловлювання

Укрінформ
Особистий юрист Дональда Трампа Джон Дауд намагався виправдати скандальні висловлювання президента, які підривають довіру до розслідування ФБР, заявивши, що, за Конституцією США, президент не може чинити тиск на правосуддя.

Про це Дауд сказав у інтерв'ю виданню Axios.

"Президент не може перешкоджати правосуддю, оскільки він очолює правоохоронні структури в рамках (Статті II Конституції) і має повне право висловити свою думку щодо будь-якої справи", - заявив юрист президента.

Таким чином, він став на захист висловлювань президента Трампа у Тwitter, коли той написав про "найгіршу" за всі часи репутацію ФБР, яке веде розслідування з питань можливої змови кампанії Трампа з російським урядом.

Дауд зізнався, що мав відношення до підготовки текстових повідомлень, поширених у неділю президентом. "Тwitter-допис не допускав перешкоджання, це нерозумне й самовпевнене твердження", - підкреслив юрист.

Тим часом, висловлювання Дауда були негайно розкритиковані іншими юристами. Зокрема, колишній радник адміністрації Обами Боб Бауер підкреслив у інтерв'ю CNN, що, за Конституцією США, не існує чіткої гарантії недоторканності президента, який вчиняє злочин.

Читайте також: Трамп продовжив демарш проти ФБР через звинувачення Флінну

Такі твердження, за його словами, "суперечать основним уявленням про верховенство права в конституційному порядку". У цьому зв'язку Бауер навів приклад президента Ричарда Ніксона, який під час Уотергейтського скандалу намагався приховати компрометуючі його плівки.

Як повідомляв Укрінформ, Трамп у неділю та понеділок зробив низку висловлювань, які підривають авторитет розслідування ФБР, що вивчає можливу змову кампанії Трампа з російським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-