США можуть вивезти сім'ї дипломатів з Кореї

США можуть вивезти сім'ї дипломатів з Кореї

Укрінформ
Американський сенатор Ліндсі Грем закликала евакуювати з Південної Кореї дружин і дітей співробітників представництв США.

Про це пише Інтерфакс.

За його словами, цей захід має бути вжитий з огляду на неминучість близького збройного конфлікту з КНДР.

"Треба бути божевільним, щоб посилати дружин і дітей (співробітників – ред.) в умовах провокації з боку Північної Кореї", - заявив Грем.

Читайте також: Радник Трампа: шанси війни з КНДР зростають щодня

Радник американського президента з національної безпеки Герберт Макмастер також заявив, що на підготовку до війни з Пхеньяном у США залишається не так багато часу.

"Існують шляхи вирішення цієї проблеми без збройного конфлікту, але в наявності гонка, оскільки він (лідер КНДР Кім Чен Ин - ред.) підходить до цього все ближче і ближче, залишається не так багато часу", - сказав він в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Заяви американських чиновників прозвучали на тлі безпрецедентних за масштабами американо-південнокорейських військових навчань Vigilant Ace в районі Корейського півострова, які починаються в понеділок.

Читайте також: Випробування Хвасон-15: США і Японія об’єднаються проти Пхеньяна

У них візьмуть участь близько 12 тис. військовослужбовців, 230 літаків, включаючи сучасні винищувачі F-22 Raptors і F-35. Впродовж п'ятиденних навчань союзники відпрацюють удари по цілях, які є копіями об'єктів, пов'язаних з ракетно-ядерною програмою КНДР, повідомило міністерство оборони Південної Кореї.

Нагадаємо: раніше Північна Корея попередила США про загрозу початку ядерної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-