Саудівська Аравія підтримала війська екс-президента Ємену в боях з хуситами

Саудівська Аравія підтримала війська екс-президента Ємену в боях з хуситами

Укрінформ
Саудівська Аравія завдала авіаудару по позиціях хуситів в Ємені, які ведуть бої із своїми колишніми союзниками - силами колишнього президента країни Алі Абдалли Салеха.

Про це повідомляє DW/

"Літаки коаліції під керівництвом Саудівської Аравії в неділю, 3 грудня, завдали авіаудару по позиціях хуситів, які ведуть в столиці Ємену Сані бої із силами колишнього президента країни Алі Абдалли Салеха", - йдеться у повідомленні.

Напередодні Салех, котрий раніше був союзником хуситів, оголосив, що готовий перевернути "нову сторінку" у відносинах з коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, якщо це дозволить припинити війну в країні.

Читайте також: Старшого принца Саудівської Аравії відпустили за $1 мільярд - ЗМІ

Раніше в столиці Ємену почалися сутички між колишніми союзникам - повстанцями-хуситами і прихильниками екс-президента Абдалли Салеха. В результаті конфлікту загинули десятки людей. Хусити звинуватили Салеха в "зраді", тоді як коаліція привітала рішення екс-президента.

Як відомо, військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Мансура Хаді, а Іран - на боці повстанців-хуситів. Внаслідок бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-