У Гондурасі влада не визнала перемогу опозиціонера на виборах президента

У Гондурасі влада не визнала перемогу опозиціонера на виборах президента

Укрінформ
Уряд Гондурасу після скандальних виборів оголосив комендантську годину й намагається зупинити масові заворушення, які влаштовують прихильники опозиції.

За офіційними даними, на президентських виборах з перевагою в 1% перемагає чинний глава держави Хуан Орландо Ернандес, однак його противники оголосили, що влада вкрала перемогу у їхнього кандидата Сальвадора Насральї, пише місцеве видання La Prensa.

Комендантська година вводиться на 10 днів і діятиме з 18:00 до 6:00.

Сутички спалахнули одразу після виборів й вже призвели до жертв: одна людина загинула, понад 20 постраждали. Більше 100 людей були затримані поліцією.

Читайте також: Українці мають знати про реформи, інакше до влади повернуться популісти - Мінгареллі

Заворушення в країні почалися в четвер, їх влаштували прихильники кандидата на посаду президента від "Опозиційного альянсу проти диктатури" Сальвадора Насральї. Після завершення голосування Насралья заявляв про свою перемогу. Однак наразі він поступається чинному президенту Хуану Орландо Ернандесу. За підсумками обробки даних з 94,35% дільниць, опозиціонер набирає 41,92% голосів, а його суперник - 42,92%.

Читайте також: Вибори президента в Гондурасі: протести, поранені, НС і комендантська година

Виборча комісія оголосила про готовність порахувати бюлетені, які визнано спірними, під наглядом представників обох політичних таборів. Натомість опозиція вимагає перерахунку усіх голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-