Трамп каже, що знав про брехню Флінна ФБР

Трамп каже, що знав про брехню Флінна ФБР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що звільнив свого радника Майкла Флінна через те, що той збрехав віце-президенту та ФБР. Водночас дії Флінна під час перехідного періоду він назвав законними.

Про це глава Білого дому написав у Твіттері в суботу, передає Укрінформ. 

"Мені довелося звільнити генерала Флінна, бо він збрехав віце-президенту і ФБР. Він визнав себе винним через цю брехню. Це ганьба, тому що його дії в перехідний період були законними. Не було чого приховувати!" - зазначив президент. 

Читайте також: "Не було ніяких змов": Трамп прокоментував нові свідчення Флінна

Водночас така позиція президента викликала критику у США, бо такого роду заяви можуть розглядатися як тиск на слідство. Зокрема, про це заявив колишній представник Міністерства юстиції, нині аналітик з питань правосуддя й безпеки Метью Міллер. 

"О боже, він (президент Трамп. – Ред.) просто визнав, що перешкоджає правосуддю. Якщо Трамп знав, що Флінн брехав ФБР, коли він попросив Комі на вихід, це вже ваша справа", - написав Міллер, звертаючись до президента у Твіттері

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув офіційні звинувачення Майклу Флінну в рамках розслідування російського втручання у внутрішні справи США. Слідство звинуватило екс-радника Трампа у введенні в оману слідства шляхом повідомлення невірних відомостей про два епізоди його контактів з російським послом Сергієм Кисляком. Зокрема, йшлося про домовленості щодо санкцій, введених у грудні минулого року проти Росії, а також голосування в Раді Безпеки ООН резолюції по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-