Вибори президента в Гондурасі: протести, поранені, НС і комендантська година

Вибори президента в Гондурасі: протести, поранені, НС і комендантська година

Укрінформ
Уряд Гондурасу заявив про введення режиму надзвичайного стану в спробі зупинити масові заворушення по всій країні, в результаті яких постраждало щонайменше 14 осіб.

Про це повідомляє The Sun Daily.

«Поліція заявила, що при зіткненні в кількох частинах країни між поліцією та прихильниками опозиції, принаймні двоє офіцерів та 12 цивільних осіб отримали поранення, деякі отримали вогнепальні поранення», - йдеться у повідомленні.

Також було введено комендантську годину з 6 вечора до 6 ранку.

Заворушення в Гондурасі почалися після оголошення попередніх результатів президентських виборів. Протестувальники вимагали перерахунку голосів, так як у перегонах за президентське крісло з помітною перевагою лідирував опозиційний кандидат Сальвадор Насралла, проте потім його обійшов чинний президент країни Хуан Орландо Ернандес.

Читайте також: Вибори у Гондурасі: влада призупинила гарантії прав громадян через протести

Зазначається, що тисячі прихильників Насралли блокували дороги по всій країні. ЗМІ демонструють кадри їх протистояння з поліцією, яка намагалася розігнати демонстрантів сльозогінним газом.

У столиці Гондурасу Тегусігальпі протестувальники запалили багаття з палиць та шин.

Через заворушення магазини були закриті до обіду. Також повідомляється, що у столичному аеропорті деякі міжнародні рейси були призупинені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-