Зять Трампа керував контактами екс-радника з нацбезпеки Флінна з РФ – CNN

Зять Трампа керував контактами екс-радника з нацбезпеки Флінна з РФ – CNN

Укрінформ
Контактами з росіянами колишнього радника з питань нацбезпеки президента США Дональда Трампа - Майкла Флінна керував зять президента Джаред Кушнер.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

«Джаред Кушнер є "дуже високопоставленим членом" перехідної команди президента Дональда Трампа, який давав рекомендації раднику з питань національної безпеки Майклу Флінну щодо розмов з послом Росії в Сполучених Штатах та інших країн щодо голосування Ради Безпеки ООН про ізраїльські поселення на західному березі річки Йордан», - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що у Кушнера особливий інтерес викликало підготування резолюції Ради Безпеки ООН з даної теми і позиція Росії щодо голосування за документ.

Адвокат Кушнера не відповів на запит на коментар.

Повідомляється, що судові документи дають чітке уявлення про координацію дій між Флінном та іншими радниками Трампа, пов'язаними з російськими посадовцями, щоб впливати на міжнародну політику. Це наштовхує на питання, хто саме очолює управлінську ієрархію в оточенні Трампа. Видання не виключає варіанту, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера може торкнутися і самого Трампа.

Читайте також: Справа про втручання у вибори: Трамп натякав сенаторам, щоб "закруглялися" - NYT

У документі також говориться, що Флінн збрехав, що не попросив російського посла Сергія Кисляка відкласти голосування з резолюції Ради Безпеки ООН.

Як пише ABC News, пізніше він визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР і готовий свідчити проти президента.

Мюллер оприлюднив заяву, в якій звинуватив Флінна в тому, що той надав ФБР дезінформацію про його контакти з представниками Росії.

Зокрема Мюллер стверджує, що Флінн дав невірну інформацію про його розмови з тодішнім послом РФ в США Сергієм Кисляком. Звинувачення проти Флінна загрожує йому 5 роками позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-