У Трампа назвали Флінна

У Трампа назвали Флінна "колишнім посадовцем Обами"

Укрінформ
Юрист президента США Тай Кобб здійснив публічну спробу дистанціювати адміністрацію Трампа від опального Майкла Флінна, якому в п'ятницю висунули офіційні звинувачення, назвавши його "колишнім чиновником адміністрації Обами".

Про це йдеться в заяві Кобба, поширеній в той же день, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Майкл Флінн, який був радником з питань національної безпеки в Білому домі протягом 25 днів за часів адміністрації Трампа й колишній чиновник адміністрації Обами, визнав себе винним за статтею щодо неправдивих свідчень ФБР", - підкреслив Кобб.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: спецпрокурор США висунув Флінну офіційні звинувачення

Чотирьохзірковий генерал Майкл Флінн дійсно очолював розвідувальне управління Пентагону за часів президентства Барака Обами, однак ще в 2014 році він був звільнений з цієї посади. Флінн часто з'являвся в якості коментатора на кремлівському телеканалі Russia Today, а під час святкування 10-ї річниці RT обідав разом з російським президентом Володимиром Путіним за одним столом.

Читайте також: Екс-радник Трампа визнав, що брехав ФБР про спілкування з російським послом

Минулого року колишній генерал був активним представником в президентській кампанії Дональда Трампа та вважався одним із найбільш наближених його помічників. Після перемоги Трампа на виборах, тодішній президент Барак Обама попередив наступника про небезпеку призначення Флінна на високі посади в адміністрації, висловивши занепокоєння щодо досьє колишнього генерала. Тим не менше, Дональд Трамп призначив Майкла Флінна своїм радником з питань національної безпеки США.

Читайте також: Звинувачення проти Флінна стосувалися двох епізодів з послом РФ

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 1 грудня Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув офіційні звинувачення Майклу Флінну в рамках розслідування російського втручання у внутрішні справи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-