Канада скасувала візи для Румунії та Болгарії

Канада скасувала візи для Румунії та Болгарії

Укрінформ
У Канаді почав діяти безвізовий режим короткострокових поїздок для громадян Румунії та Болгарії, які залишалися останніми країнами-членами ЄС, на яких не поширювалося це правило.

Про це повідомив міністр імміграції Канади Ахмед Хусен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада цінить міцні зв'язки із Румунією, Болгарією та ЄС і ми раді можливості розширити дію безвізового режиму на громадян усіх держав-членів Євросоюзу», - сказав Хусен.

Читайте також: Канада й США провели “ядерні” військові навчання

За його словами, лібералізація Канадою візового режиму буде вигідною усім трьом країнам.

«Полегшення подорожей до Канади для румунів та болгар сприятиме туризму й торгівлі, що своєю чергою, створить нові робочі місця, товарообіг та інвестиційні можливості як для канадців, так і для європейців», - сказав Хусен.

У його відомстві нагадали, що перемовини високого рівня про скасування віз для подорожей до Канади громадян Румунії та Болгарії розпочалися ще три роки тому.

«Позитивний результат свідчить про важливість, яку уряд Канади надає відносинам із обома країнами та ЄС загалом», - запевнили у міністерстві імміграції Канади.

Читайте також: Канада готує план евакуації уряду на випадок ядерної війни

Як повідомляв Укрінформ, весною цього року Єврокомісія порушила питання про можливість запровадження віз для короткострокових поїздок канадців, оскільки Оттава не скасувала візові вимоги для громадян Румунії та Болгарії, які є членами ЄС.

У червні Бухарест навіть пригрозив заблокувати ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між ЄС та Канадою, якщо остання не піде на поступки у цьому питанні. Однак, врешті-конфліктну ситуацію вдалося вирішити і зберегти взаємний безвізовий режим між ЄС та Канадою, розширивши його дію на усіх членів Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-