Звинувачення проти Флінна стосувалися двох епізодів з послом РФ

Звинувачення проти Флінна стосувалися двох епізодів з послом РФ

Документ
Укрінформ
За офіційним документом, виданим офісом спецпрокурора Роберта Мюллера, колишньому раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну офіційно висунуті звинувачення за двома пунктами у введенні в оману слідчих ФБР.

Обидва випадки пов'язуються з його контактами з російським послом Сергієм Кисляком. Документ зі звинуваченнями проти Флінна був оприлюднений у п'ятницю.

Зокрема, в першому пункті йдеться про те, що Флінн свідомо збрехав ФБР про розмову щодо санкцій, введених у грудні проти Росії адміністрацією Обами через її втручання у вибори в США. У другому випадку, Флінн дав неправдиві свідчення, що просив росіян заблокувати резолюцію Ради безпеки ООН з критикою проти Ізраїля.

Укрінформ наводить неофіційний переклад основної частини оприлюдненого у п'ятницю документа:

Орієнтовно 24 січня 2017 року обвинувачений Майкл Флінн свідомо та обізнано зробив істотно неправдиві, фіктивні й шахрайські заяви та свідчення щодо справи, що перебуває в юрисдикції виконавчої гілки влади уряду Сполучених Штатів, а саме, обвинувачений зробив неправдиві заяви та свідчення агентам Федерального бюро розслідувань у Вашингтоні (Округ Колумбія), що:

(І) орієнтовно 29 грудня 2016 року Флінн не просив посла російського уряду в Сполучених Штатах ("російського посла") утриматися від загострення ситуації у відповідь на санкції, які Сполучені Штати наклали на Росію в той же день; і Флінн не отримував дзвінка у відповідь від російського посла згодом, який сказав йому, що Росія прийняла рішення помірковано відреагувати на ці санкції, задовольнивши його прохання; а також

(ІІ) орієнтовно 22 грудня 2016 року Флінн не просив російського посла відкласти голосування або заблокувати резолюцію Ради Безпеки ООН; а також, що російський посол після цього ніколи не обговорював з Флінном відповідь Росії на його прохання.

Читайте також: Екс-радник Трампа визнав, що брехав ФБР про спілкування з російським послом

Документ підписаний спеціальним прокурором США Робертом Мюллером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-