Самогубство в Гаазі: ЗМІ висувають версії, де генерал взяв отруту

Самогубство в Гаазі: ЗМІ висувають версії, де генерал взяв отруту

Укрінформ
За однією з версій, хорватський генерал Слободан Праляк, який випив невідому речовину під час засідання міжнародного трибуналу в Гаазі і помер, міг отримати отруту разом із костюмом.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Мате Лаусіча, який був свідком на суді над боснійськими хорватами і знайомий з системою безпеки під час судових засідань, повідомив хорватській газеті 24sata, що, найімовірніше, отрута була передана Праляку з костюмом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розгляд справи тривав 13 років, тому пильність в охорони дещо притупилася. Костюм принесли генералу в камеру просто перед засіданням, і, швидше за все, його не перевірили належним чином.

За словами свідка, до ув'язнених у Гаазі ставлення менш суворе, ніж до звичайних кримінальникх злочинців. Праляк в ув'язненні поводився гідно і отримував відповідне ставлення від персоналу.

На думку Лаусіча, передати отруту Праляку міг хтось із адвокатів, працівників охорони або службовців міжнародного трибуналу. Як вважає свідок, навряд чи це був звичайний відвідувач, оскільки цих людей обшукують суворіше, і якби в когось із них знайшли отруту, генерала могли перевести на більш суворий режим.

Наразі залишається невідомим, яку саме отруту випив Праляк. Однак Лаусіч вважає, що це міг бути звичайний засіб для чищення туалетів.

Обставини смерті Праляка розслідує голландська поліція.

Читайте також: Суїцид у Гаазькому трибуналі: провели експертизу отрути

Раніше прокурор Франс Зонневельд заявив, що незабаром буде проведений розтин тіла генерала.

Як повідомлялося, хорватський генерал Праляк вжив отруту після оголошення вердикту Міжнародним трибуналом щодо колишньої Югославії в Гаазі. Згодом стало відомо про його смерть.

У середу, 29 листопада, в Гаазі розглядалася апеляція Праляка і ще п'ятьох боснійських, хорватських політичних і військових лідерів щодо їх вироків, ухвалених ще в 2013 році. Тоді Праляк був засуджений до 20 років позбавлення волі за злочини у Східному Мостарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-