Суїцид у Гаазькому трибуналі: Нідерланди розпочали розслідування

Суїцид у Гаазькому трибуналі: Нідерланди розпочали розслідування

Укрінформ
Нідерландський уряд розпочав розслідування через самогубство хорватського генерала Слободана Пральяка, який випив отруту під час засідання трибуналу в Гаазі.

Про це повідомляє BBC

"Влада Нідерландів розпочала розслідування того, як військовому злочинцю вдалося пронести отруту в зал суду в Гаазі, щоб убити себе під час телерозгляду апеляції", - йдеться у повідомленні.

В опублікованій короткій заяві нідерландських прокурорів зазначається, що в ході слідства буде розглянуто "надання допомоги при суїциді і порушення закону про лікарські засоби".

Слідчі з’ясують, хто дав померлому генералу смертельну рідину та яким був її вміст. 

Читайте також: Помер хорватський генерал, який випив отруту після вироку в Гаазі

Як повідомлялося, хорватський генерал Пральяк прийняв отруту після оголошення вердикту Міжнародним трибуналом щодо колишньої Югославії в Гаазі.

Після оголошення вердикту Пральяк, чий вирок залишили в дії, підвівся з місця і, випивши щось із затиснутої в руці ємності, сказав судді: "Я прийняв отруту". Пізніше стало відомо про його смерть.

У середу, 29 листопада, в Гаазі розглядалася апеляція Пральяка і ще п'ятьох боснійських, хорватських політичних і військових лідерів щодо їх вироків, винесених ще в 2013 році. Тоді Пральяк був засуджений до 20 років позбавлення волі за злочини у Східному Мостарі.

Фото: ICTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-