Держдеп США не виключає поставок летальної зброї Україні

Держдеп США не виключає поставок летальної зброї Україні

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США приділяє значну увагу аналізу ситуації в Україні й не виключає, що глава Білого дому прийме рішення про поставки українській стороні летальної зброї оборонного характеру.

Про це заявила у середу речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Українське питання – це ситуація, яку ми відстежуємо дуже-дуже ретельно й дуже уважно", - зауважила офіційний представник відомства.

У цьому зв'язку вона нагадала, що цього року був призначений спеціальний представник США з українського врегулювання Курт Волкер, який уже "здійснив багато поїздок" в Україну та інші країни по цій справі.

Читайте також: США цьогоріч продали озброєння на понад $41,9 мільярда

Крім того, речниця Держдепу нагадала про високий рівень двосторонньої взаємодії між країнами, в тому числі візит Президента України до Вашингтона, а також Держсекретаря США до Києва.

Щодо перспектив надання летальної допомоги Науерт зауважила: "Ми поки не надали оборонного озброєння (Україні – ред.), але ми не виключаємо цього".

Як повідомляв Укрінформ, за повідомленнями американських ЗМІ, Рада національної безпеки США кілька тижнів тому затвердила рішення про надання зброї Україні на суму $47 млн. Тим не менше, остаточне рішення має прийняти президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-