У Польщі арештували п'ятьох екс-суддів за підозрою в корупції

У Польщі арештували п'ятьох екс-суддів за підозрою в корупції

Укрінформ
У Польщі тимчасово заарештовано п'ятьох колишніх голів різних судів на два або три місяці, а п'ятьом іншим головам судів заборонено виїжджати з країни.

Відповідні рішення прийняв районний суд в Ряшеві на підставі даних про їхню причетність до корупції в апеляційному суді Кракова, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, заарештовано колишнього голову апеляційного суду у Вроцлаві, а також колишніх голів окружних судів у Кракові, Кєльцах, Новому Сончі і Тарнові.

Читайте також: НАЗК знайшло "недостовірні дані" у кожній 14 е-декларації

Натомість, щодо п'ятьох інших суддів - колишніх голів районних судів у населених пунктах Вадовіце, Освенцім, Хшанув, Олкуш і Закопане прокуратура у Ряшеві застосувала запобіжні заходи, що не передбачають арешт. Йдеться про майнову заставу у розмірі від 10 до 20 тис. злотих (2,8-5,7 тис. дол.), поліцейський нагляд, заборону виїжджати з країни і вилучення закордонного паспорта.

Усі десятеро суддів звинувачуються у причетності до корупційних дій. Зокрема, їм інкримінується отримання хабарів за сприяння в отриманні замовлень фірмам, які співпрацювали з апеляційним судом у Кракові. У Національній прокуратурі Польщі пояснили, що особи підписували фіктивні угоди з фірмами про надання різних послуг, які насправді не виконувалися. Найбільша сума фіктивної угоди — 231,5 тис. злотих (понад 66 тис. дол.).

Окрім 10-ти суддів, по справі проходить ще 16 осіб.

Слідство у цій справі ведеться з 2011 року, а перші затримання відбулися в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-