Кремль виправдовує тиск на ЗМІ

Кремль виправдовує тиск на ЗМІ "дзеркальною відповіддю" - Держдеп США

Укрінформ
США висловили різко негативну реакцію на запровадження в Росії закону про іноземних агентів, що тепер поширюється також на іноземні ЗМІ, та обурилися, що в Москві виправдовують це неправомірною дзеркальною відповіддю на американське законодавство.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, поширеній у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нове російське законодавство, яке дозволяє Міністерству юстиції вішати ярлики "іноземні агенти" на медіа, а також контролювати або блокувати певну активність в Інтернеті, є ще однією загрозою для вільних ЗМІ в Росії", - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому наголошується, що Вашингтон і раніше звертав увагу на загрози закону про іноземних агентів, який застосовувався для обгрунтування постійних рейдів, переслідувань та судових процесів. Це, фактично, перешкоджало неурядовим організаціям виконувати свою роботу.

Читайте також: Кремль здійснив ще одну спробу звузити простір для незалежних голосів - ЄС

"Розширення закону про іноземних агентів, який тепер охоплює ЗМІ, відкриває шлях до обтяжливих вимог, здатних ще більше придушити свободу слова та редакційну незалежність в Росії", - підкреслили в Держдепі.

США закликали російську владу не застосовувати це законодавство для подальшого обмеження діяльності ЗМІ або свободи висловлення думок.

"Крім того, спроба російського уряду виправдати нове законодавство, спрямоване проти ЗМІ, як відповідь на вимоги прозорості відповідно до закону США від 1938 р. "Про реєстрацію іноземних агентів США" (FARA), є нещирим і неприйнятним. FARA не контролює контент інформації, що поширюється, не обмежує публікації інформаційних та пропагандистських матеріалів та не обмежує здатності організацій працювати", - підкреслюється в заяві Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-