У ВМС Аргентини розповіли, як згоріла субмарина “Сан-Хуан”

У ВМС Аргентини розповіли, як згоріла субмарина “Сан-Хуан”

Укрінформ
У ВМС Аргентини заявили, що на борту субмарини "Сан-Хуан" перед зникненням сталося коротке замикання, яке спричинилося до пожежі.

Про це повідомляє СBC.

"Вода потрапила в шноркель аргентинського підводного човна і призвела до замикання однієї з його батарей", - йдеться у повідолменні.

За словами представника ВМС Аргентини Енріке Бальбі, капітан підводного човна повідомляв через супутниковий телефон, що вода під час підзарядки акумуляторів через вентиляцію потрапила на борт. Це спричинило коротке замикання і, відповідно, пожежу або сильне задимлення.

Силами екіпажу вогонь вдалося загасити. Після цього капітану було наказано негайно повертатися на базу флоту Мар-дель-Плата, однак на зв'язок підводний човен більше не виходив.

Читайте також: В Аргентині назвали причину вибуху на зниклому підводному човні

Раніше повідомлялося, що вибух на борту зниклого аргентинського підводного човна "Сан-Хуан" міг статися через високу концентрації водню.

Підводний човен "Сан-Хуан" аргентинських ВМС перестав виходити на зв'язок 15 листопада на шляху з порту Ушуайя в місто Мар-дель-Плата. На борту човна перебували 44 людини.

У рятувальній операції беруть участь 10 аргентинських військових кораблів, полярне судно з Великої Британії, а також три американські літаки. Свою допомогу запропонували також Бразилія, Чилі, Уругвай та ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-