Чверть німців - за нові вибори у Бундестаг

Чверть німців - за нові вибори у Бундестаг

Опитування
Укрінформ
Якби повторні вибори у Бундестаг відбулися найближчими днями, то Християнсько-демократичний і Християнсько-соціальний союзи дещо зміцнили б свої позиції, Соціал-демократи ще більше втратили, а популісти не утримали б третьої позиції.

Про це свідчать дані нового соцопитування, проведеного соціологічним інститутом Forsa на замовлення телеканалів RTL і n-tv, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ідею проведення нових виборів підтримують 26% респондентів", - зазначили в інституті.

Блок ХДС/ХСС отримав би 33%, що на 2% більше, ніж у ході попереднього дослідження тиждень тому; СДПН втратив би 1%, за неї готові проголосувати 19% електорату.

Правопопулістська Альтернатива для Німеччини втратила б свою нині третю позицію на парламентській карті, поступившись місцем Зеленим/Союзу 90. Вільна демократична партія опинилася б на 5 місці, на шостому - Ліві.

Частка тих, хто не став би голосувати ні за кого, зросла з 21 до 24%.

Ідею Великої коаліції (ХДС/ХСС/СДПН) підтримують 40% опитаних; 27% хочуть уряд меншості у складі християнського блоку і Зелених.

Читайте також: У Німеччині шукають вихід з політичної кризи

Втім, у Берліні цього тижня триватимуть зустрічі федерального президента Франка-Вальтера Штайнмайєра з керівниками партій відносно виходу з політичної кризи і створення уряду, а також засідання президій самих партій.

Самі політики не передбачають новин про створення нового кабінету до кінця року. ХДС/ХСС як і раніше відкриті для переговорів з партнерами по минулому уряду, СДПН. Соціал-демократи, у свою чергу, вже не так категоричні у своїх намірах піти в опозицію.

Як повідомлялося, парламентські вибори в Німеччині були проведені 24 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-