Дуда вважає, що Туск перевищив повноваження

Дуда вважає, що Туск перевищив повноваження

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск перевищив свої повноваження, втручаючись і коментуючи внутрішньополітичні справи Польщі, вважає президент Польщі Анджей Дуда.

Про це він заявив в ефірі телеканалу tvn24.

"Я був глибоко вражений, що президент Євроради - людина, яка повинна бути понад усіма політичними питаннями, особливо всередині країн ЄС, несподівано починає коментувати питання внутрішніх реформ, які запроваджуються в одній із країн-членів", - заявив Дуда.

Він нагадав, що Туск торік у Вроцлаві фактично взяв участь у політичному зібранні, стаючи на боці опозиції в політичній суперечці у Польщі.

Дуда зазначив, що пости Туска у Twitter однозначно сприймаються усіма за кордоном як офіційна позиція президента Євроради, а не як його особистий погляд.

На думку президента РП, Туск "без сумніву, перевищив свої повноваження".

Він додав, що у Варшаві були такі побоювання, а тому польський уряд не підтримав цього року його кандидатуру на посаду президента Євроради. 

Читайте також: Польща вимагає від Авто-ЗАЗу компенсацію за невиконання інвестзобов'язань

Дуда підкреслив, що попередник Туска Герман ван Ромпей "не дозволяв собі такого роду поведінку". 

Як інформувало агентство, Туск 19 листопада у своєму Twitter написав, що погіршення відносин Польщі з Україною та її ізоляція в ЄС може бути планом Кремля. Це відразу викликало гостру реакцію Варшави. У відповідь глава польського уряду Беата Шидло тоді також написала у Тwitter, що Туск як президент Євроради не зробив нічого доброго для Польщі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-