Лукашенко про

Лукашенко про "шпигунський скандал" з Україною: Немає тут руки Москви

Відео
Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію з затриманням КДБ українців.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко розповів, що "шпигунська справа" обговорювалася на його зустрічі з Президентом України Петром Порошенко в ОАЕ на початку листопада цього року.

"Я йому (Порошенку - ред.) зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був в курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів одразу", - заявив Лукашенко.

За його словами, на зустрічі з Порошенком було досягнуто домовленості не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

"Вони підняли гвалт, все було виплеснуто в засоби масової інформації. Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти в ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку у відносинах з Україною. І ми показали. Цей чоловік зізнався, де працював, як працював. Купа матеріалів додатково є. Не знаю, навіщо був потрібен цей скандал. Але вони порушили нашу домовленість", - підкреслив Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко "бігає" від Кремля до Заходу. Прем'єр Литви нарахував сім "синусоїд"

При цьому він запевнив, що ніякого московського сліду в цій справі шукати не варто, тому що його там немає.

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада стало відомо, що Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Крім того, 25 жовтня КДБ Білорусі затримала у Мінську власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-